چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۰۳

نحوه راه اندازي Eclipse Theia Cloud IDE Platform در Debian 10

۵ بازديد

مقدمه
با حركت ابزارهاي گسترش دهنده به سمت cloud ، تطابق پذيري پلتفرم cloud IDE (محيط پيشرفت ادغام شده) در حال رشد است. Cloud IDE ها از هر نوع دستگاه مدرن از طريق مرورگرهاي وب قابل دسترسي هستند و براي سناريوهاي همكاري در زمان واقعي مزاياي بسياري را ارائه مي دهند. كار كردن در يك Cloud IDE ، يك محيط توسعه و آزمايش يكپارچه را براي شما و تيم شما ايجاد مي كند ، در عين حال ناسازگاري هاي پلتفرم را به حداقل مي رساند. چون از طريق مرورگرهاي وب قابل دسترسي است ، Cloud IDE ها از هر نوع دستگاه مدرن در دسترس هستند.
Eclipse Theia يك Cloud IDE قابل توسعه است كه بر روي يك سرور مجازي از راه دور اجرا ميشود و از يك مرورگر وب قابل دسترسي است. از لحاظ بصري ، به گونه اي طراحي شده است كه به طور مشابه با Microsoft Visual Studio Code ديده شود و كار كند ، به اين معني كه از بسياري از زبان هاي برنامه نويسي پشتيباني مي كند ، داراي يك طرح انعطاف پذير و يك ترمينال يكپارچه است. آنچه Eclipse Theia را از ديگر نرم افزارهاي cloud IDE جدا مي كند قابليت توسعه آن است. مي توان آن را با استفاده از افزونه هاي سفارشي اصلاح كرد ، كه به شما امكان مي دهد يك Cloud IDE متناسب با نيازهاي خود تهيه كنيد.
در اين آموزش ،Eclipse Theia را با استفاده از Docker Compose ، يك ابزار سازمان دهي حرفه اي، در سرور مجازي Debian 10 خود به كار خواهيد گرفت. با استفاده از nginx-proxy ، يك سيستم خودكار براي Docker ، آن را در دامنه خود قرار مي دهيد كه فرايند پيكربندي Nginx را ساده تر مي كند تا به عنوان يك پروكسي معكوس براي يك كانتينر سرويس دهد. همچنين با استفاده از يك گواهي Let’s Encrypt TLS رايگان ، كه با استفاده از افزونه تخصصي آن تهيه مي كنيد ، آن را ايمن خواهيد كرد. در پايان ، شما بايد Eclipse Theia را روي سرور مجازي Debian 10 خود از طريق HTTPS در دسترس داشته باشيد و از كاربر بخواهيد وارد شود.
پيش نيازها
⦁ يك سرور مجازي Debian 10 با امتيازات اصلي و يك حساب ثانويه و غير ريشه. مي توانيد با دنبال كردن راهنماي تنظيم اوليه سرور مجازي براي Debian 10 ، اين تنظيمات را انجام دهيد. براي اين آموزش كاربر غير ريشه sammy است.
⦁ Docker نصب شده روي سرور مجازي شما. مرحله 1 و مرحله 2 نحوه نصب Docker را در Debian 10 دنبال كنيد. براي آشنايي با Docker ، به اكوسيستم Docker: مقدمه اي بر مؤلفه هاي مشترك مراجعه كنيد.
⦁ Docker compose نصب شده روي سرور مجازي تان. مرحله 1 نحوه نصب Docker Compose را در Debian 10 دنبال كنيد.
⦁ نام دامنه كاملاً ثبت شده. در اين آموزش كلا از theia.your_domain استفاده مي شود. مي توانيد نام دامنه را در Namecheap خريداري كنيد ، يكي از آنها را به صورت رايگان در Freenom دريافت كنيد ، يا از ثبت دامنه مورد نظر خود استفاده كنيد.
⦁ يك ثبت A DNS با theia.your_domain كه به آدرس IP عمومي سرور مجازي شما اشاره ميكند. براي جزئيات بيشتر در مورد چگونگي اضافه كردن آنها مي توانيد اين معرفي را در vpsgol DNS دنبال كنيد.
مرحله 1 – استفاده از پروكسي nginx با Let’s Encrypt
در اين بخش nginx-proxy و افزونه Let’s Encrypt را با استفاده از Docker Compose به كار ميگيريد. اين امر امكان تهيه و نوسازي گواهي خودكار TLS را فراهم مي كند ، به طوري كه هنگام استقرار Eclipse Theia از طريق HTTPS در دامنه شما قابل دسترسي خواهد بود.
براي اهداف اين آموزش ، تمام فايل ها را تحت ~ / eclipse-theia ذخيره مي كنيد. با اجراي دستور زير دايركتوري ايجاد كنيد:
⦁ $ mkdir ~/eclipse-theia
به آن مراجعه كنيد:
⦁ $ cd ~/eclipse-theia
پيكربندي Docker Compose را براي nginx-proxy در فايلي به نام nginx-proxy-compose.yaml ذخيره خواهيد كرد. آن را با استفاده از ويرايشگر متن خود ايجاد كنيد:
⦁ $nano nginx-proxy-compose.yaml
خطوط زير را اضافه كنيد:
~/eclipse-theia/nginx-proxy-compose.yaml
version: ‘2’

services:
nginx-proxy:
restart: always
image: jwilder/nginx-proxy
ports:
– “80:80”
– “443:443”
volumes:
– “/etc/nginx/htpasswd:/etc/nginx/htpasswd”
– “/etc/nginx/vhost.d”
– “/usr/share/nginx/html”
– “/var/run/docker.sock:/tmp/docker.sock:ro”
– “/etc/nginx/certs”

letsencrypt-nginx-proxy-companion:
restart: always
image: jrcs/letsencrypt-nginx-proxy-companion
volumes:
– “/var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock:ro”
volumes_from:
– “nginx-proxy”

در اينجا شما دو سرويس را تعريف مي كنيد كه Docker Compose اجرا خواهد كرد ، nginx-proxy و همراه آن Let’s Encrypt. براي پروكسي ، شما jwilder / nginx-proxy را به عنوان تصوير مشخص ميكنيد، پورت هاي HTTP و HTTPS را نقشه برداري مي كنيد ، و واليوم هايي را تعريف مي كنيد كه در زمان اجرا در دسترس شما خواهد بود.
واليوم ها دايركتوري هايي در سرور مجازي شما هستند كه سرويس تعريف شده به آنها دسترسي كامل خواهد داشت ، كه بعداً براي تنظيم تأييد اعتبار كاربر از آنها استفاده خواهيد كرد. براي دستيابي به اين هدف ، از واليوم اول ليست استفاده مي كنيد ، كه دايركتوري محلي / etc / nginx / htpasswd را به همان قسمت موجود در داخل آن نگاشت مي كشد. در آن پوشه ، nginx-proxy انتظار دارد فايلي را به نام دامنه هدف پيدا كند ، كه حاوي اطلاعات ورود به سيستم براي احراز هويت كاربر در قالب htpasswd (username:hashed_password) است.
براي افزودن ، تصوير Docker را نامگذاري مي كنيد و با تعيين يك واليوم امكان دسترسي به سوكت Docker را مي دهيد. سپس ، مشخص مي كنيد كه اين افزونه بايد دسترسي به واليوم هاي تعريف شده براي nginx-proxy را ادامه دهد. هر دو سرويس امكان تنظيم restart روي always را دارند كه به Docker دستور مي دهد كانتينر را در صورت خرابي يا ريبوت سيستم، مجدداً راه اندازي كند.
فايل را ذخيره كنيد و ببنديد.
پيكربندي را با اجراي دستور زير انجام دهيد:
⦁ $ docker-compose -f nginx-proxy-compose.yaml up -d
در اينجا نام فايل nginx-proxy-compose.yaml را در پارامتر -f دستور docker-compose مي گذاريد ، كه فايل را براي اجرا مشخص مي كند. سپس ، فعل UP را مي گذرانيد كه به آن دستور مي دهد كانتينرها را اجرا كند. فلگ -d حالت جداشده را فعال مي سازد ، به اين معني كه Docker Compose كانتينرها را در پس زمينه اجرا مي كند.
خروجي نهايي به شرح زير خواهد بود:
Output
Creating network “eclipse-theia_default” with the default driver
Pulling nginx-proxy (jwilder/nginx-proxy:)…
latest: Pulling from jwilder/nginx-proxy
8d691f585fa8: Pull complete
5b07f4e08ad0: Pull complete

Digest: sha256:dfc0666b9747a6fc851f5fb9b03e65e957b34c95d9635b4b5d1d6b01104bde28
Status: Downloaded newer image for jwilder/nginx-proxy:latest
Pulling letsencrypt-nginx-proxy-companion (jrcs/letsencrypt-nginx-proxy-companion:)…
latest: Pulling from jrcs/letsencrypt-nginx-proxy-companion
89d9c30c1d48: Pull complete
668840c175f8: Pull complete

Digest: sha256:a8d369d84079a923fdec8ce2f85827917a15022b0dae9be73e6a0db03be95b5a
Status: Downloaded newer image for jrcs/letsencrypt-nginx-proxy-companion:latest
Creating eclipse-theia_nginx-proxy_1 … done
Creating eclipse-theia_letsencrypt-nginx-proxy-companion_1 … done

nginx-proxy و همراهش Let’s Encrypt را با استفاده از Docker Compose به كار گرفته ايد. اكنون مي توانيد Eclipse Theia را در دامنه خود تنظيم كرده و آن را ايمن كنيد.
مرحله 2 – به كارگيري Eclipse Theia دوكر شده
در اين بخش ، فايلي را ايجاد خواهيد كرد كه شامل هر تركيب ورود به سيستم مجاز ميباشد كه كاربر بايد آن را وارد كند. سپس Eclipse Theia را با استفاده از Docker Compose به سرور مجازي خود منتقل مي كنيد و با استفاده از nginx-proxy آن را در دامنه امن خود قرار مي دهيد.
همانطور كه در مرحله قبل توضيح داده شد ، nginx-proxy انتظار دارد كه تركيب هاي ورود به سيستم در فايلي به نام دامنه در معرض ، با فرمت htpasswd قرار بگيرند و در دايركتوري / etc / nginx / htpasswd در كانتينر ذخيره شوند. همانطور كه در پيكربندي nginx-proxy مشخص كرده ايم ، دايركتوري محلي كه به دايركتوري مجازي نگاشت مي كند ، نيازي به يكسان بودن ندارد.
براي ايجاد تركيبات ورود ، ابتدا با اجراي دستور زير بايد htpasswd را نصب كنيد:
⦁ $ sudo apt install apache2-utils
پكيج httpd-tools حاوي برنامه htpasswd است.
دايركتوري / etc / nginx / htpasswd را ايجاد كنيد:
⦁ $ sudo mkdir -p /etc/nginx/htpasswd
فايلي ايجاد كنيد كه ورود به سيستم را براي دامنه شما ذخيره كند:
⦁ $ sudo touch /etc/nginx/htpasswd/theia.your_domain
به ياد داشته باشيد theia.your_domain را با دامنه Eclipse Theia خود جايگزين كنيد.
براي افزودن نام كاربري و رمز ورود ، دستور زير را اجرا كنيد:
⦁ $ sudo htpasswd /etc/nginx/htpasswd/theia.your_domain username
USERNAME را با نام كاربري كه مي خواهيد اضافه كنيد جايگزين كنيد. از شما دوبار رمز عبور خواسته مي شود. پس از ارائه آن ، htpasswd نام كاربري و جفت رمز عبور را در انتهاي فايل اضافه مي كند. مي توانيد اين دستور را به هر تعداد ورود به سيستم كه ميخواهيد تكرار كنيد.
اكنون ، پيكربندي را براي استقرار Eclipse Theia ايجاد خواهيد كرد. شما آن را در فايلي به نام eclipse-theia-compose.yaml ذخيره خواهيد كرد. آن را با استفاده از ويرايشگر متن خود ايجاد كنيد:
⦁ $ nano eclipse-theia-compose.yaml
خطوط زير را اضافه كنيد:
~/eclipse-theia/eclipse-theia-compose.yaml
version: ‘2.2’

services:
eclipse-theia:
restart: always
image: theiaide/theia:next
init: true
environment:
– VIRTUAL_HOST=theia.your_domain
– LETSENCRYPT_HOST=theia.your_domain

در اين پيكربندي ، يك سرويس واحد به نام eclipse-theia با ريستارت تنظيم شده روي ALWAYS و theiaide/theia:next را به عنوان تصوير كانتينر تعريف مي كنيد: شما همچنين مي توانيد init را روي true تنظيم كنيد تا به Docker دستور دهيد هنگام اجراي Eclipse Theia در داخل كانتينر ، از init به عنوان مدير اصلي فرآيند استفاده كند.
سپس دو متغير محيط را در بخش environment مشخص مي كنيد: VIRTUAL_HOST و LETSENCRYPT_HOST. اولين مورد به پروكسي nginx منتقل مي شود و به آن مي گويد كانتينر چه دامنه اي را بايد در معرض ديد قرار دهيد ، در حالي كه دومي توسط افزونه Let’s Encrypt آن استفاده مي شود و مشخص مي كند كه براي كدام دامنه درخواست گواهينامه TLS شود. مگر اينكه يك wildcard را به عنوان مقدار VIRTUAL_HOST تعيين كنيد ، اين دو مقدار بايد يكسان باشند.
به ياد داشته باشيد theia.your_domain را با دامنه مورد نظر خود جايگزين كنيد ، سپس فايل را ذخيره كنيد و ببنديد. اكنون با اجراي دستور زير Eclipse Theia را اجرا كنيد:
⦁ $ docker-compose -f eclipse-theia-compose.yaml up -d
خروجي نهايي مشابه زير به نظر مي رسد:
Output

Pulling eclipse-theia (theiaide/theia:next)…
next: Pulling from theiaide/theia
63bc94deeb28: Pull complete
100db3e2539d: Pull complete

Digest: sha256:c36dff04e250f1ac52d13f6d6e15ab3e9b8cad9ad68aba0208312e0788ecb109
Status: Downloaded newer image for theiaide/theia:next
Creating eclipse-theia_eclipse-theia_1 … done

سپس در مرورگر خود به دامنه مورد استفاده براي Eclipse Theia برويد. مرورگر شما اعلاني را به شما نشان مي دهد كه از شما خواسته مي شود وارد شويد. پس از ارائه اطلاعات صحيح ، شما وارد Eclipse Theia مي شويد و بلافاصله رابط كاربري گرافيكي آن را مشاهده مي كنيد. در نوار آدرس يك پدلاك را مشاهده خواهيد كرد كه نشان مي دهد اتصال امن است. اگر اين را بلافاصله مشاهده نكرديد ، چند دقيقه صبر كنيد تا مجوزهاي TLS ارائه شود ، سپس صفحه را مجدد لود كنيد.

اكنون كه مي توانيد به راحتي به cloud IDE خود دسترسي داشته باشيد ، در مرحله بعد شروع به استفاده از ويرايشگر خواهيد كرد.

مرحله 3 – استفاده از رابط Eclipse Theia
در اين بخش به بررسي برخي از ويژگي هاي رابط Eclipse Theia مي پردازيد.
در سمت چپ IDE ، يك رديف عمودي از چهار دكمه وجود دارد كه متداول ترين ويژگي هاي مورد استفاده را در يك صفحه جانبي باز مي كند.
اين نوار قابل تنظيم است بنابراين مي توانيد اين نماها اين نوار قابل سفارشي سازي است، بنابراين ميتوانيد اين نمايه ها را به ترتيب ديگري جابجا كنيد يا آنها را از نوار حذف كنيد. به طور پيش فرض ، اولين نماي پانل Explorer را باز مي كند كه ناوبري شبيه به درخت ساختار پروژه را فراهم مي كند. مي توانيد پوشه ها و فايل هاي خود را در اينجا مديريت كنيد – ايجاد كنيد ، حذف كنيد، جابجا كنيد و در صورت لزوم تغيير نام دهيد.
بعد از ايجاد فايل جديد از طريق منوي File ، يك فايل خالي را در يك برگه جديد باز خواهيد كرد. پس از ذخيره ، مي توانيد نام فايل را در صفحه جانبي Explorer مشاهده كنيد. براي ايجاد پوشه ها بر روي نوار كناري Explorer كليك راست كرده و روي New Folder كليك كنيد. مي توانيد پوشه اي را با كليك روي نام آن و همچنين كشيدن و رها كردن فايل ها و پوشه ها به قسمتهاي بالاي ليست گسترش دهيد تا آنها را به يك مكان جديد منتقل كنيد.

دو گزينه بعدي دسترسي به جستجو و جايگزيني قابليت ها را فراهم مي كند. پس از آن ، مورد بعدي نمايي از سيستم هاي كنترل منبع را كه ممكن است از آنها استفاده كنيد ، مانند Git ، ارائه مي دهد.
نماي نهايي گزينه اشكال زدايي است كه كليه اقدامات متداول را براي اشكال زدايي در پنل ارائه مي دهد. مي توانيد پيكربندي هاي اشكال زدايي را در فايل launch.json ذخيره كنيد.

قسمت اصلي GUI ويرايشگر شماست كه مي توانيد با استفاده از زبانه ها براي ويرايش كد خود جدا كنيد. مي توانيد نماي ويرايش خود را به يك سيستم شبكه يا به فايل هاي جانبي تغيير دهيد. مانند همه IDE هاي مدرن ، Eclipse Theia از هايلايت دستوري براي كد شما پشتيباني مي كند.

مي توانيد با وارد كردن CTRL + SHIFT + `، يا با كليك كردن بر روي Terminal در منوي بالا ، و انتخاب گزينه New Terminal ، به ترمينال دسترسي پيدا كنيد. ترمينال در يك پانل پايين باز خواهد شد و دايركتوري كار آن روي فضاي كاري پروژه تنظيم مي شود ، كه شامل فايل ها و پوشه هاي نمايش داده شده در پانل سمت Explorer است.

شما يك نماي كلي در سطح بالا از رابط Eclipse Theia جستجو كرده ايد و برخي از متداول ترين ويژگي ها را مرور كرده ايد.

نتيجه
اكنون Eclipse Theia ، يك Cloud IDE همه كاره ، با استفاده از Docker Compose و nginx-proxy بر روي سرور مجازي Debian 10 خود نصب كرده ايد. شما آن را با يك مجوز Let’s Encrypt TLS رايگان ايمن كرده ايد و نمونه اي را تنظيم كرده ايد تا به اعتبار ورود به سيستم از طرف كاربر نياز داشته باشيد. شما مي توانيد بر روي كد منبع خود و اسناد با آن به صورت جداگانه كار كنيد يا با تيم خود همكاري كنيد. در صورت نياز به قابليت هاي اضافي ، مي توانيد نسخه ديگري از Eclipse Theia خود را نيز ايجاد كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد چگونگي انجام اين كار ، به مطالب Theia مراجعه كنيد.

 

از اين لينك ها زير مي توانيد آمورش هاي بيشتري براي لينوكس پيدا كنيد :

نحوه تاييد صحت رمز عبور با Apache در اوبونتو 18.04

نحوه نصب و استفاده از TimescaleDB در CentOS 7

نحوه تاييد صحت رمز عبور با Apache در اوبونتو 18.04 (شروع سريع)

نحوه راه اندازي Eclipse Theia Cloud IDE Platform در Debian 10

نحوه نصب و استفاده ازRadamsa براي فوز كردن برنامه ها (تكنيك تست خودكار نرم افزار) و خدمات شبكه روي Ubuntu 18.04

نحوه نصب Docker Compose در Debian 10

چگونه مي توان با كتابخانه (library) درخواست ها در پايتون شروع به كار كرد

نحوه اجراي صفحه گذاري در MySQL با PHP روي اوبونتو 18.04

نحوه تنظيم پلتفرم Eclipse Theia Cloud IDE در CentOS 7

بسته بندي برنامه Laravel 6 براي توسعه با Docker Compose در اوبونتو 18.04

نحوه بهينه سازي درخواست هاي MySQL با ذخيره سازي ProxySQL در اوبونتو 16.04

نحوه استفاده از Ansible براي نصب و راه اندازي وردپرس با LAMP در اوبونتو 18.04

چگونه مي توان پلتفرم كد سرور Cloud IDE را در اوبونتو 18.04 تنظيم كرد (شروع سريع)

چگونه مي توان از رول هاي ansible براي انتزاع محيط زيرساختي خود استفاده كرد

نحوه پيكربندي يك خوشه Galera با MySQL در سرورهاي اوبونتو 18.04

نحوه تهيه نسخه پشتيبان و بازيابي يك خوشه Kubernetes در vpsgol با استفاده از Velero

نحوه نصب و استفاده از PostgreSQL در CentOS 7

چگونه مي توان پلتفرم Eclipse Theia Cloud IDE را روي اوبونتو 18.4 تنظيم كرد

نحوه استقرار و مديريت DNS با استفاده از DNSControl در Debian 10

چگونه مي توان پلتفرم Cloud IDE كد سرور را روي CentOS 7 تنظيم كرد

 

كلمات كليدي خريد سرور

خريد vps – خريد سرور مجازي – خريد سرور – سرور هلند – فروش vps – سرور مجازي آمريكا – خريدvps – سرور مجازي هلند – فروش سرور مجازي – سرور آمريكا – vps – سرور مجازي انگليس – سرور مجازي آلمان – سرور مجازي كانادا – خريد vps آمريكا – خريد وي پي اس – سرور – خريد سرور مجازي هلند – vps خريد – سرور مجازي فرانسه – سرور مجازي هلند – خريد vps آمريكا – خريد سرور مجازي هلند – خريد وي پي اس – خريد vps هلند – خريد vps فرانسه

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.